INTERNET

1.- Què és Internet ?
 és una xarxa pública i global d'ordinadors que estan interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (Internet Protocol) i que comuniquen mitjançant la commutació de paquets.
 2.- Resumeix breument la història d'internet ?
La prehistòria d'Internet es basa en una xarxa de caràcter militar creada pel Departament de Defensa dels Estats Units. El 29 d'octubre de 1969 arrencava a la UCLA (Universitat de Califòrnia a Los Angeles) el primer node d'aquesta xarxa, anomenada ARPANET. Però tècnicament el naixement d'Internet, es produí l'1 de gener de 1983, amb la primera xarxa de llarg abast (WAN) basada en tecnologia TCP/IP, posada en marxa per la National Science Foundation (NSF) dels EUA. L'any 1995, aquesta xarxa s'obrí als interessos comercials.

Durant la dècada del 1990, la xarxa guanyà en densitat. L'agost de 1991, el CERN publicà el projecte World Wide Web, i dos anys després Tim Berners-Lee inicià la creació de l'HTML i HTTP. L'any 1993 el Centre nacional per aplicacions de supercomputació de la Universitat d'Illinois desenvolupà el primer navegador web, el Mosaic en la seva versió 1.0.

Internet com a mitjà de comunicació es va començar a generalitzar en els països desenvolupats a mitjans dels anys 90. En gran part, Internet l'han anat fent els «internautes», tot creant serveis majoritàriament gratuïts. De tota manera, des de finals dels anys 90, els serveis de pagament i el comerç electrònic hi tenen una presència cada vegada més gran.
3.- Per a què serveix una adreça ip ?
Una dirección IP proporciona una identidad a un dispositivo en red. De manera similar a la dirección de una casa o empresa que proporciona una dirección identificable a esa ubicación física específica, los dispositivos en una red se diferencian entre sí a través de direcciones IP.
 4.- Posa un exemple de direcció ip .
154.191.65.121
5.- Què és IPv6 ?
 és la versió 6 del Protocol d'Internet (IP), un estàndard de nivell de xarxa que s'encarrega de dirigir i encaminar els paquets commutats.
 6.- Quina diferència hi ha entre IPv4 i IPv6 ?
IPv4
Es la versión estándar. La usan la inmensa mayoría de los equipos y dispositivos de Internet y otras redes. Las IP de este tipo tienen una forma como esta,
IPv6

Surgió porque el IPv4 estaba "quedándose corto". Empezaban a acabarse las IP para identificar a los miles de millones de equipos y dispositivos de las redes mundiales e Internet
 7.- Defineix els següents conceptes : ISP : Servidor de serveis : Servidor DNS :
isp:es la habilidad de algunos dispositivos lógicos programables, microcontroladores y otros circuitos electrónicos, de ser programados mientras están instalados en un sistema completo, en lugar de requerir que el chip sea programado antes de ser instalado dentro del sistema.
servidor de serveis: en informàtica és un maquinari equipat d'un programari capaç de rebre peticions d’altres màquines i donar-hi les respostes adequades.
dns: és un sistema de noms jeràrquic que funciona sobre una base de dades distribuïda.
 8.- Amb els elements anteriors fes un esquema explicant com interactua l'usuari amb ells i explica- .

 9.- Quan ens fiquem en una pàgina, ¿ es descarreguen arxius al nostre ordinador ? On s'emmagatzemen ?
Si que es descarga, es guarden en la carpeta %temp%
10.- Què és la WWW ?
world wide web
11.- Què és un domini ?
són noms de servidors que poden ser fàcilment recordats que s'assignen paral·lelament a una o més adreces IP.
 12.- Què ens indiquen els següents dominis ? .com : .net : .org : .edu : .gov : .mil : .int :
.com: comercial, .net:de red, .org:sin animo de lucro, .edu:educativa, .gov:gubernamental, .mil: militar, .int: internacional
 13.- Què és un URL ? Posa un exemples
és una adreça formada de caràcters alfanumèrics que indica la localització d'un fitxer o d'un directori a internet i que permet d'accedir-hi.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Hundir la flota excel

MEMORIA RAM